Thajské kuřecí kari
(hlavní jídla)
Suroviny: (na 4 porce)
- 1 lžíce
- 4 lžíce
- 500 g
- 1 palec
- 3
- 250 g
- 150 g
- 1/2
- 1 hrst
- 1
- 2 lžíce
- 1 plechovka
- 1 lžíce
- thajské kari pasty
- rostlinného oleje
- kuřecích prsou
- zázvoru
- mrkve
- brokolice
- fazolových lusků
- větší červené papriky
- mungo klíčků
- červená cibule
- třtinového cukru
- kokosového mléka
- solamylu
Nakrájíme kuřecí prsa na nudličky, osolíme, opepříme a naložíme do oleje.
Na rozpálené pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přimíchámé kari pastu (používám oranžovou), po změknutí přidámé kuřecí prsa a na drobno nakrájený zázvor.
Když je maso téměř hotové, přendáme ho do misky a místo něj na pánev nasypeme na nudličky nakrájenou mrkev, papriku, na malé kousky rozdělenou brokolici a zarestujeme.
Po chvilce přidáme na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, fazolové lusky a zasypeme třtinovým cukrem. Zarestujeme a poté vrátíme maso do pánve.
Vlijeme kokosové mléko a dobře promícháme, přidáme mungo klíčky a chvilku redukujeme. Rozmícháme solamyl v troše vody a přilijeme do pánve. Chvilku povaříme do zhoustnutí a podáváme s jasmínovou rýží.
[vytvořeno: 06. 01. 2019]