Hrníčkový perník s povidly
(dezerty)
Suroviny: (1 plech)
- 2 hrnky
- 2
- 1 hrnek
- 1 hrnek
- 1,5 lžičky
- 2 hrnky
- 1 hrnek
- 1 balení
- 1 balení
- 3 lžíce
- dle chuti
- mléka
- vejce
- oleje
- cukru
- perníkového koření
- hladké mouky
- polohrubé mouky
- kyřpícího prášku do perníku
- vanilkového cukru
- kakaa
- povidla na promazání
Smícháme tekuté suroviny, přidáme k nim perníkové koření a cukr. V jiné misce smícháme mouky a kypřící prášek a přes sítko vsypeme do tekuté směsi. Promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
pečeme při 175°C asi 40 min
Za studena podélně prokrojíme a promažeme povidly.
[vytvořeno: 19. 11. 2016]
[zdroj: VP]