Let's Cook

Hraběnčiny řezy

(dezerty)

Suroviny: (na 1 plech)

  • 250 g
  • 150 g
  • 400 g
  • 4
  • 5
  • 1/2 sáčku
  • 1/2 sáčku
  • máslové Hery
  • cukru (lze i méně)
  • polohrubé mouky
  • vejce
  • větších jablek
  • prášku do pečiva
  • vanilkového cukru

Oddělíme žloutky, smícháme s cukrem, Herou, moukou a práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Oddělíme třetinu a necháme chvíli vychladit v mrazáku.

Zbylé dvě třetiny vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poté nahrubo nastrouháme jablka, ušleháme z bílků sníh a rozetřeme. Zasypeme trochou vanilkového cukru.

Na závěr nahoru nahrubo nastrouháme těsto z mrazáku a dáme do rozehřáté trouby.

Pečeme při 180° dozlatova.

[zdroj: mamka]