Hraběnčiny řezy
(dezerty)
Suroviny: (na 1 plech)
- 250 g
- 150 g
- 400 g
- 4
- 5
- 1/2 sáčku
- 1/2 sáčku
- máslové Hery
- cukru (lze i méně)
- polohrubé mouky
- vejce
- větších jablek
- prášku do pečiva
- vanilkového cukru
Oddělíme žloutky, smícháme s cukrem, Herou, moukou a práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Oddělíme třetinu a necháme chvíli vychladit v mrazáku.
Zbylé dvě třetiny vymačkáme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poté nahrubo nastrouháme jablka, ušleháme z bílků sníh a rozetřeme. Zasypeme trochou vanilkového cukru.
Na závěr nahoru nahrubo nastrouháme těsto z mrazáku a dáme do rozehřáté trouby.
Pečeme při 180° dozlatova.
[vytvořeno: 18. 11. 2018]
[zdroj: mamka]