Aloo dal (červená čočka s bramborem)
(hlavní jídla)
Suroviny: (2 porce)
- 100 g
- 1 plechovka
- 1/2 plechovky
- 1 menší
- 2 střední
- 1 snítka
- dle chuti
- 2 stroužky
- 1 palec
- 1
- 1 špetka
- 1 lžička
- 1 špetka
- 1 špetka
- červené čočky
- kokosového mléka
- vody
- paprika
- brambory
- koriandru
- chilli papričky
- česneku
- zázvoru
- červená cibule
- římského kmínu (drcený)
- kurkumy
- pepře
- soli
Česnek, paprika, chilli, stonek z koriandru a zázvor dáme do mixéru a umixujeme v pastu. Na olivovém oleji ná pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou červenou cibuli, přidáme pastu z mixéru a chvilku zarestujeme.
Přidáme na drobné kostičky nakrájené brambory a čočku, opět promícháme a přidáme kurkumu a římský kmín. Dobře osolíme a opepříme. Po pár minutách zalijeme kokosovým mlékem. Plechovku doplníme asi do poloviny vodou, přilijeme a vaříme až budou brambory i čočka měkké (cca 15-20 minut). Na závěr vmícháme čerstvé listy koriandru.
[vytvořeno: 03. 01. 2017]